Geschiedenis van VPG 'De Samenhang' 

In 1990 bestond er in Hoorn en omstreken nog geen paardrijvereniging voor mensen met een beperking. De dichtstbijzijnde vereniging was VPG Opmeer.

In overleg met Frank en Marlies Jansen van Manege de Eenhoorn en met hulp van Ida Dijkman van VPG Opmeer hebben Bert en Linda Koenes, Eef en Cees Hageraats en Tino en Ineke Bakker De Samenhang opgericht.

Met geleende en geschonken spullen werd op 5 april 1990 gestart met de eerste lessen bij Manege 'De Eenhoorn' in Blokker. De officiële oprichting en inschrijving van VPG De Samenhang was een feit op 18 april 1990. Na 31 jaar te hebben gereden bij Manege 'De Eenhoorn' in Blokker is VPG De Samenhang in 2021 overgestapt naar Stal Dijkman in Wijdenes, in 2023 is de vereniging overgestapt Naar Stal Hoogwoud.

De Samenhang is gestart met 12 ruiters verdeeld over 2 lesuren. Al snel kwamen er meer aanmeldingen en zijn er 2 lesuren bijgekomen. Bij Stal Hoogwoud wordt er gereden in 3 lesuren.

Nog steeds wordt er met veel liefde door bestuur en vrijwilligers gewerkt om onze ruiters van het paardrijden te laten genieten.

logo oldlogo vpg